ZSIDÓ KULTURÁLIS FESZTIVÁL

TÖRTÉNET

A Zsidó Kulturális Fesztivál egy művészeti eseménysorozat, első alkalommal 2015-ben került megrendezésre, a Zsidó Nyári Fesztivál utódrendezvényeként. Szervezője a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) és a ZION Közhasznú Nonprofit Kft. valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ). Feladatunk, a 23 és 24-dik eseménysorozat központi arculatának megtervezése volt.

Kihívás

A rendezvénysorozat több helyszínen zajlott, különböző zenei stílusú kisebb és nagyobb koncertek, színházi előadások, előadóestek, könyvbemutatók tarkították, vidám és szomorú érzelmi húrokat pendítve. Ezt a sokszínű palettát kellett egy grafikai egységbe fogni, megteremteni azt a grafikai egységet, amiben minden stílus helyet kaphatott. A pandémia után, újra az előadótermekbe kellett csábítani a nézőket.

Megvalósítás

Célunk egy olyan életörömöt, művészeti sokszínűséget sugárzó és jól adaptálható grafika elkészítése volt amely játékos formáival és vibráló színeivel megelőlegezi a jó hangulatot és változatos programokra csábítja a közönséget.

Eredmény

Teltházas programok, rekordidő alatt elfogyott jegyek, vissza-taps minden programon.