Interaktív kiállítás

HÁTTÉR

Futballmágusok és labdazsonglőrök itthon és a nagyvilágban címmel nyílt interaktív kiállítás a magyar-zsidó, illetve zsidó-magyar labdarúgókról és edzőkről a Bálna Budapest kulturális központban, az MTK Budapest és a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület együttműködésében. Az interaktív tárlat 11 híres játékos személyét és pályáját elevenítette fel.

FELADAT

Feladatunk volt a kiállítás teljeskörű kivitelezése, a karakterek megtervezésétől azok elkészítéséig, beleértve a műfüves focipálya kialakítását és különböző információs táblák készítését is, mindezt természetesen a Bálna adottságaihoz igazítva.

MEGVALÓSÍTÁS

Az interaktív tárlaton 11 játékos, köztük minden idők legsikeresebb magyar trénere, Guttmann Béla,  az Internél is játszó, majd később edzőként dolgozó Weisz Árpád, továbbá a Real Madridot első bajnoki címéig vezető Hertzka Lipót alakja elevenedett meg.

EREDMÉNY

A kiállítás témája, eredeti koncepciója, újszerű megjelenítése sok látogatót vonzott. Emlékezetes élményt kínált, fogadtatása és népszerűsége kiemelkedőnek bizonyult.