Mazsihisz Jövőnk a jelenben épül – Építsük együtt közösségünket! 1százalékos kampány

Háttér

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) zsidó vallási szervezet – a négy magyarországi történelmi egyház egyike. Feladatának tekinti a vallási élet fejlesztését, hitoktatást, szociális gondoskodást, a zsidó kultúra terjesztését, a hagyományok ápolását és a közösségépítést.

A feladat

Az egyházaknak adható 1 százalékos adófelajánlás kommunikációja, stratégia és kreatív koncepció kidolgozása, a kampány megtervezése és kivitelezése.

A megvalósítás

Hazánkban bármely vallással kapcsolatos kommunikáció érzékeny terület. Megpróbáltuk közvetlenné, személyessé, átélhetővé tenni.  Egy kisfiú szemszögéből mutattuk be, hogy a MAZSIHISZ az élet mely területein van jelen, és hogyan segíti közössége boldogulását.

Média

A kampányfilm üzenetének célba jutását sokféle print és online médiaeszköz segítette (plakát, sajtóhirdetés, molinó, szórólap, roll-up, illetve Google- és Facebook-kampány, microsite).

Az eredmény

Az egyházaknak adható 1 százalékos adófelajánlás kapcsán a megelőző évhez képest 25%-kal nőtt a felajánlók száma és közel 30%-kal a felajánlott összeg nagysága. Együttműködésünk kezdete óta a felajánlók száma közel 60%-kal nőtt. A három zsidó egyház viszonylatában – az 1 százalékot felajánlók számában és a támogatási összeg arányában is – a Mazsihisz vezet mintegy 80 százalékkal.